top of page

מתנות לחג - אפשר אחרת!


ראש השנה מתקרב וזה מורגש באוויר...

תיבת המייל שלי מתמלאת במיילים שמודיעים לי שהחג עוד רגע כאן ובתי עסק שונים מציעים לי מתנות מיוחדות לבית – מתנות שיהיה כיף לתת ולשמח איתם בני המשפחה והחברים. אם לא די בכך, גם הטלפון שלי מצטרף לחגיגה ומודיע על מסרונים שמתקבלים בתדירות גבוהה. עיתוני סוף השבוע הפכו לעבים יותר בשל פרסומות שגם הן מזכירות לנו את החג המתקרב, וחנויות "פותחות שולחן" ומציעות לנו לארוז את המתנות, אשר יהפכו לנו את השהות בבית למהנה, משפחתית ונעימה יותר. ללא ספק, ראש השנה הופך להיות לחג המתנות (טוב, גם פסח, שבועות, חג האהבה, ואפילו החזרה לבית הספר!).

רבים מאיתנו נמצאים בעיצומן של ההכנות לחג, אני שואלת את עצמי האם אלו המתנות אשר אנו באמת זקוקים להן? האם זה מה שיביא לתחושה טובה יותר בקשר הזוגי המהווה עמוד התווך של המשפחה?

כמטפלת זוגית, אני שומעת הרבה פעמים, תלונות של בני זוג על מה שהם אינם מקבלים בקשר. האחד, מתלונן שאינו מקבל חיוך בבואו הביתה על מנת להרגיש רצוי ואהוב, השני משווע למחמאה ולמילה טובה על מנת להרגיש מוערך ושייך, או אינו זוכה להקשבה על מנת להרגיש משמעותי, או אפילו סתם להזמנה לצאת להיפגש בערב בסופו של יום ארוך. כאשר אחד מבני הזוג, או שניהם, לא מקבלים את מה שחסר ונחוץ להם בקשר, הם אומרים לעצמם שהקשר אינו מתגמל מספיק ואינו טוב, ושמגיע להם יותר. הם מרגישים מאוכזבים ומבודדים בתוך הקשר.

אז לקראת השנה החדשה, הבאה עלינו לטובה, אני רוצה להציע שינוי בגישה. בואו נחשוב לא על מה אנחנו רוצים לקבל בקשר/במשפחה, אלא מה אנו מוכנים ויכולים להביא לקשר. איזו מתנה ללא תנאי אנו מוכנים להביא לתוך מרחב הזוגי.

רובנו מכירים את בני הזוג שלנו ואת ילדינו ויודעים מה הם מעריכים, ומה הם היו רוצים לקבל מאיתנו, שלא תמיד הם זוכים לו. במרבית הפעמים לא יהיה צורך בהשקעה כספית גדולה, אך ברגישות ובתשומת לב ליקירנו. כך ניצור בבית אווירה נעימה ומרחב המאפשר חופש ואהבה. האמינו לי שמתנה ארוזה יפה ככל שתהיה לא תוכל להתחרות בכך.

רוצים לקרוא איך עושים זאת? בחמישה צעדים פשוטים תוכלי ליצור את רשימת המתנות המועדפות על בני הזוג שלכם? לא תעשו זאת?

איך ניצור את רשימת המתנות המועדפות "Wish List" של בני זוגנו?

המטרה:

ליצור ולעדכן רשימת מתנות שאתם מאמינים שבני הזוג שלכם רוצים ממכם.

להעלות את המודעות שלכם לצרכים ולרצונות של בני הזוג שלכם.

צעד ראשון. שימו לב למתנות שאתם מנסים לתת אחד לשני בתוך חיי היום יום שלכם. לכשתעשו זאת, המודעת שלכם לכך, תעודד אתכם לפתוח את ליבכם עוד יותר ולציין לעצמכם את הדברים הקטנים שאתם כבר עושים אחד למען השני.

שלב ראשון זה משמעותי משתי סיבות: עיקריות:

  1. קל "לדלג" הלאה בתוך ים העיסוקים והתתמודדויות שלנו היומיומיות, ומתנות יקרות ערך עלולות ללכת לאיבוד.

  2. לא פעם אנו עלולים לקחת כמובן מאיליו את מה שבני הזוג שלנו עושים עבורנו, או שאנו מופתעים מכך שמה שאנו עושים עבור בני הזוג ונתפס בעינינו כמובן מאיליו יכול להיתפס בעיני בני הזוג שלנו כמתנות משמעותיות.

  3. יש מצבים שבהם אנו עושים דברים עבור בני הזוג שלנו במטרה לשמח אותם, אך אנו נוכחים לדעת שהדבר לא מוערך באותה צורה על ידי בני הזוג שלנו. מילת אזהרה: הימנעו מביקרותיות והאשמות ונצלו זאת על מנת ללמוד מה באמת היה משמח אותם ומהי המתנה אותה היו רוצים לקבל.

צעד שני. שתפו, את בני הזוג שלכם במתנות שאתם נותנים להם.

צעד שלישי. שתפו את בני הזוג שלכם במתנות שאתם מקבלים מהם ומה אתם מעריכים בכך ומהי המשמעות בשבילכם.

צעד רביעי. צרו רשימת מתנות שאתם מאמינים שבני הזוג שלכם היו שמחים לקבל מכם.

צעד חמישי. שתפו את בני הזוג שלכם ברשימה שיצרתם ובקשו מהם שיעדכנו אותה, כך שתיהיה בידיכם רשימת מתנות מעודכנת. חשבו שלגבי כל המתנה יופיעו פרטים נוספים כמו למשל, נסיבות קבלת המתנה, מתי? באיזו תדירות? פרטים אלו חיוניים על מנת לשמח את בני הזוג שלנו באון שנכון להם. זוהי הדרך שבה אנו נלמד לדייק את המתנות שלנו לבני הזוג וזוהי גם הדרך שבה בני זוגנו מלמדים אותנו מה היו רוצים לקבל.

ולסיום דוגמא לרשימת מתנות... * יום חופש ללא תכנון * פתקי אהבה * בילוי משותף * לתת יד בדרך רופא * להביא את העיתון בבוקר * לתת נשיקת לילה טוב * לצפות איתי בתכנית טלויזיה * חיבוק כשנפגשים בסוף יום

מה דעתכם?. שנה טובה ומלאת מתנות ואהבה.

bottom of page